tisdag 17 augusti 2010

Kladdkakerutor


Nu har jag provat en ny typ av kladdkaka. Riktigt god långpannevariant med havregryn.











Du behöver:

300 g smör

5 dl socker

2 dl havregryn

4 ägg

3 dl vetemjöl

1 ½ dl kakao

1 msk vaniljsocker












Gör så här:

Smält smöret och blanda sedan i socker, havregryn och ägg. Sikta i vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i 175 grader.












I boken stod tyvärr ingen tidsangivelse. Jag gjorde en halv sats i en liten långpanna och chansade på 20 minuter. Det tyckte jag blev bra...



5 kommentarer:

Arne sa...

Kladdkaka, kladdkaka o kladdkaka

Ellinor sa...

Ja pappa. Man kan inte äta drömtårta jämt!

malin sa...

hej.
prövade denna nyss å den var super god =)
tackar för detta recept.

Systrarna sa...

Ja, visst är det kul när man hittar nya favoritrecept?
/Ellinor

Anonym sa...

Underbart recept hade lite starkt kaffe i det gjorde susen testa det nästa gång!