Nu har jag provat en ny typ av kladdkaka. Riktigt god långpannevariant med havregryn.
Du behöver:
300 g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret och blanda sedan i socker, havregryn och ägg. Sikta i vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i 175 grader.
I boken stod tyvärr ingen tidsangivelse. Jag gjorde en halv sats i en liten långpanna och chansade på 20 minuter. Det tyckte jag blev bra...
5 kommentarer:
Kladdkaka, kladdkaka o kladdkaka
Ja pappa. Man kan inte äta drömtårta jämt!
hej.
prövade denna nyss å den var super god =)
tackar för detta recept.
Ja, visst är det kul när man hittar nya favoritrecept?
/Ellinor
Underbart recept hade lite starkt kaffe i det gjorde susen testa det nästa gång!
Skicka en kommentar