onsdag 4 augusti 2010

Sockerkaka


Det första jag bakade på egen hand (bortsett från chokladbollar) var sockerkaka från mammas väl tummade kokbok. Ett jättebra recept som jag bakar ofta. För mig finns det inte mycket som är godare än en nybakad, ljum bit av sockerkaka.

Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
1 dl mjölk
50 g smält smör eller margarin

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna. Häll i mjölk och det smälta fettet. Vispa.

Häll den i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.

1 kommentar:

Mitt smultronställe sa...

Mmmm ser ju jättesmarrig ut.
Nä vad är väl godare än ljummen sockerkaka!!

Ha det gott, kram Camilla.