23 december
Pepparkaksbollar - en blandning av chokladbollar, pepparkakor och tryffel. Lite annorlunda, och väldigt gott! Det var lite meckigt och varmt att få till chokladen på slutet, men övning ger färdighet.
Du behöver:
4 dl havregryn
100 g rumstempererat smör
3/4 dl strösocker
1 tsk pepparkakskrydda
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
70 g (ca 10 st) pepparkakor
275 g mjölkchoklad
Gör så här:
Blanda havregryn, smör, socker, pepparkakskrydda, kakao och kaffe. Krossa pepparkakorna och blanda ner i smeten. Rulla till bollar. Ställ eventuellt smeten i kylen en timma så går det lättare.
Smält 75 g av chokladen och hacka resten fint. Lägg lite smält choklad i handen och rulla bollarna. Rulla dem sen direkt i den hackade chokladen. Förvara dem i en lufttät burk i kylen.
2 kommentarer:
Hittade detta receptet i en tidning och testade dom direkt. Dock tycker jag att det var alldeles för kladdigt och trixit, och slutresultatet tyckte jag inte var någon höjdare :/
Men tur är att alla har olika smak :D
Åh, lät riktigt gott, älskar alla varianter av pepparkakor!
Skicka en kommentar