fredag 21 december 2012

Chokladtryffel

21 december
Chokladtryffel är enkelt att röra ihop. Jag tycker själva utmaningen ligger i att rulla bollarna. Det blir kletigt och är svårt att få snyggt. Men när man pudrat över kakao blir det ändå ganska förlåtande! Det här är riktigt goda och mäktiga tryfflar.


Du behöver:
1 dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
Smaksättning, t ex: 1 msk vaniljsocker/ 1 tsk snabbkaffe/ 1 msk konjak/whisky eller krossad turkisk peppar (våga blanda i nåt som du gillar helt enkelt!)
kakao
Gör så här:
1. Koka upp grädden i en kastrull
2. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i kastrullen att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen.
3. Blanda i din smaksättning. Låt smeten stelna.
4. Forma kulor (eller klumpar som jag ;) av ca 1 msk smet. Sikta över kakao. Förvara dem svalt i burk med lock. Den varma smeten kan man, om man hellre vill, fylla  ischokladformar.
Tips! Tycker du att det är kladdigt att äta tryfflar kan du stoppa ner en pinne som du kan hålla i istället.


Inga kommentarer: