14 december
En klassisk liten småkaka som passar i juletid såväl som all annan tid. Kanske baka och ge bort? Eller ta en själv under en fikastund mitt i julstressen? God är den hursomhelst.
Du behöver:
200 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
ca 4 dl vetemjöl
ca 2 dl hallonsylt
Gör så här:
Rör samman smör och florsocker. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl.
Rulla degen till valnötsstora bollar och lägg dem på en plåt. Gör ett hål i varje boll med fingret och fyll hålet med hallonsylt. (Om sylten är lös kan man sila bort vätskan genom en sil först.)
Grädda kyssarna i 180 grader i 10-12 minuter.
1 kommentar:
Åh, vad goda de ser ut. Jag brukar baka dom och mitt recept heter hallongrottor men tror jag byter till ert namn istället :).
Kram
Skicka en kommentar