2 december
Varför inte sätta igång med fudgen? Den här är så god att det möjligt att du behöver koka den flera gånger innan julafton är här...
Varför inte sätta igång med fudgen? Den här är så god att det möjligt att du behöver koka den flera gånger innan julafton är här...
Du behöver:
3 dl råsocker
1 dl ljus sirap
3 msk
kakao
2 dl vispgrädde
2 msk flytande margarin
2 tsk
vaniljsocker
Gör så här:
Blanda råsocker, sirap,
kakao och grädde i en kastrull. Koka upp och låt koka tills massan är 115 grader
(eller gör ett kulprov; häll kallt vatten i ett glas och droppa i lite av
smeten. Kan man rulla en kula är smeten klar).
Tillsätt matfett och
vaniljsocker.
Ta av kastrullen från plattan och rör kraftigt i smeten i
minst 5 minuter.
Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 20
cm. Låt stelna. Skär i lagom stora bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar