söndag 2 december 2012

Chokladfudge

2 december

Varför inte sätta igång med fudgen? Den här är så god att det möjligt att du behöver koka den flera gånger innan julafton är här...
 
 
Du behöver:
3 dl råsocker
1 dl ljus sirap
3 msk kakao
2 dl vispgrädde
2 msk flytande margarin
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Blanda råsocker, sirap, kakao och grädde i en kastrull. Koka upp och låt koka tills massan är 115 grader (eller gör ett kulprov; häll kallt vatten i ett glas och droppa i lite av smeten. Kan man rulla en kula är smeten klar).
Tillsätt matfett och vaniljsocker.

Ta av kastrullen från plattan och rör kraftigt i smeten i minst 5 minuter.

Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 20 cm. Låt stelna. Skär i lagom stora bitar.
 
 
 
 
 

Inga kommentarer: