1 december
Nu är äntligen december här och här får ni chansen att julmysa med oss ända fram till julafton. Varje dag lägger vi upp recept i vår "adventskalender". Och så ett avsnitt av Sunes jul. Bara för att det är så roligt!
Årets lussekattsbak har ägt rum. Jag använder samma recept som jag brukar. I år provade jag dock ett nytt sätt att baka ut halva degen. Inte dumt alls! För det första gick det mycket fortare och för det andra var det väldigt gott!
Gör så här när du bakar ut degen:
Kavla ut degen så den blir ca 1 cm. Ta ut rundlar med hjälp av ett glas.
Jäs och grädda som vanligt.
När det är dags att fika smälter du smör och penslar på bullarna och doppar sedan i strösocker.
4 kommentarer:
va kul att du testade "mitt" sätt- Hoppas det smakade smaskens!
Det var alla tiders Sandra! Verkligen smaskigt!
/Ellinor
Provade detta, men mina blev inte alls lika höga och fluffiga. Kanske kavlade jag dem för tunnt iallafall, för degen jäste fint första gången ?!?! Får väl prova igen, några tips för en nybörjade på jäst ?? =).
Jag är inte heller nåt proffs, men prova att jäs lite längre nästa gång? Viktigt är också att det inte drar (inga öppna fönster ;). Man kan tydligen jäsa plåtarna i ugnen, utan värme, med bara lampan på. Det kanske ärnåt att testa?
Lycka till!
/Ellinor
Skicka en kommentar