lördag 15 december 2012

Lakritskola med citron och flingsalt

15 december
Då så alla lakrits-lovers! Nu kommer nåt till er! Idag bjuder vi på receptet på förra årets stora succé. Ni kommer inte ångra er ifall ni bestämmer er för att göra den här, det törs jag nästan lova.

Du behöver:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 msk kakao
2 ½ tsk lakritspulver eller ca 10 krossade turskisk peppar
rivet skal från en citron
1 tsk flingsalt

Gör så här:
1. Klä en form (ca 15 x 20 cm) med smort bakplåtspapper. Blanda grädde, socker, sirap och kakao (sikta gärna i) i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka upp under omrörning och koka kraftigt till 123 grader. Rör ner lakritsen.
3. Häll smeten i formen, strö över flingsalt och citronskal och låt stelna i kylskåp. Klipp eller skär kolan i ca 50 bitar.


6 kommentarer:

Geta sa...

Smarrigt! Var får man tag på lakritspulver?

Melody and M.E sa...

Så roligt att hitta en ny blogg med massa härliga recept! Kolan ska vi testa!
Melody med matte

Systrarna sa...

Lakritspulver hittar du på specialaffärer, nätbutiker, välsorterade mataffärer eller panduro till exempel. Lycka till!

Amanda sa...

Vilken fin blogg med härliga recept :)

Viveka sa...

Tack så mycket Amanda! Kul att du tittade in. :-)

Jenny sa...

Kan man göra den utan kakao? Allergisk mot choklad ... :(