söndag 29 augusti 2010
Klengås
Igår var det utflykt till stadshustornet. Eftersom det var kö slog vi oss ner i solen och åt matsäck och tittade på brudpar innan vi knatade de 365 trappstegen upp mot skyn. En utflykt att rekommendera!
Matsäcken bestod av kaffe och klengås, som är en värmländsk specialité. Egentligen ska man ha en stor (bröd)kaka som man delar i fyra delar, men jag tycker att det går lika bra med en tekaka. Man brer på rejält med smör (förr "klenade" man smöret med tummen, därav namnet) och sen strör man över torkad, riven mesost (sandost) och trycker till lite lätt med ett smörgåspapper.
Etiketter:
Matbröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Det låter gott!
Är de slut annars kommer jag och provsmakar.
Åhå, Klengås har jag aldrig hört talas om men det låter verkligen som nåt jag hade tokgillat :)
Det är verkligen supergott!
Kikade in på din blogg Helena. Fantastiskt fina och inspirerande bilder!
/Ellinor
Köp brunost på affären. Dela den i bitar. Låt ligga några veckor på tork. Riv den å gör e KLENGÅS. Godaste som finns.
Skicka en kommentar