lördag 30 oktober 2010

Pumpakaka

Jodå, så fick vi lite pumpa över och så jag tog och bakade en pumpakaka. Glasyren var tänkt att bli orange, men det var lite svårt att få till. Man vill ju inte ha i så mycket färg att man förgiftar hela kakan...


Du behöver:4 ägg
3 dl strösocker
5 dl pumpakött
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk kanel

Glasyr:
rivet skal av en apelsin
50 g smör
2 dl florsocker
200 g philadelphiaost
orange (röd och gul) hushållsfärg
rostade pumpakärnor

Gör så här:Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Rör ner den rivna pumpan och oljan. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Rör ner det i äggblandningen och häll allt i en smord och bröad långpanna (25x30 cm).
Grädda i 200 grader ca 30 minuter. Låt svalna.

Rör ihop smör och florsocker till en fluffig smet. Blanda ner apelsinrasp och färskost. Tillsätt några droppar hushållsfärg och bred ut på kakan. Dekorera med rostade pumpakärnor. Skär i bitar.

2 kommentarer:

Filippa H. sa...

Åh, vad mysigt det ser ut :) och kakbitarna ser ju inte direkt äckliga ut heller!

Systrarna sa...

Ja även om den mörka årstiden kan vara jobbig så bjuder den på många mys-stunder!

Fin blogg du har Filippa!
/Viveka