torsdag 28 oktober 2010

Marängspöken

Det lackar mot Halloween. Inte för att vi brukar fira det speciellt mycket, men ändå. Och så hittade jag dessa söta (i dubbel bemärkelse) spöken och kunde förstås inte låta bli. Perfekt att ha som gå bort-present eller ha som dekorationer på bordet eller på desserten. Eller bara sluka förstås...

Du behöver:
2 äggvitor
1 ½ dl strösocker
10 g mörk choklad

Gör så här:
Vispa äggvitorna i en rundbottnad skål först på lågt varv några minuter. Öka farten och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank fast smet.
Sätt en slät tyll i en spritspåse och spritsa ut höga toppar på en plåt med bakplåtspapper. Gör små armar genom att nudda dem lätt med ett finger.

Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme i 100 grader. Låt dem svalna och se till att de står torrt. Smält chokladen och vik ihop en bit smör- eller bakplåtspapper till en strut med pyttelitet hål. Häll i den smälta chokladen och spritsa ut ögon på spökmarängerna. Förvara torrt, helst i låda med lock.

5 kommentarer:

Pernilla sa...

Fantastiska!

Catha sa...

Ursöta... i dubbel bemärkelse.

Systrarna sa...

Ja men visst är dom härliga?! Och så enkla att göra. För vem vet EGENTLIGEN hur spöken faktiskt ser ut??
/Viveka

Marie L - Bakblogg! sa...

Vilka sötnosar!

AJ sa...

Så gulliga =) Och säkert jättegoda!