söndag 24 oktober 2010

Biscotti

Jag har aldrig provat att baka skorpor förut, så det fick det bli denna regniga söndag. Egentligen ska det vara citron i dessa italienska godbitar, men eftersom vi inte hade någon sådan hemma så använde jag lime istället. Och eftersom min man och flera andra i min närhet är allergiska gjorde jag också en sats utan mandel men med choklad och apelsin. Inte alls dumt!
Vad jag förstår när jag surfat runt lite på nätet så finns det mer avancerade recept på biscotti för att få den absolut genuina konsistensen och smaken, men det här enkla receptet funkade alldeles utmärkt för mig.

Du behöver:
1 ½ dl grovhackad mandel
100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 citron, rivet skal
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda ner de övriga ingredienserna. Rulla ut degen (snarare kleta ut smeten) till längder på ett bakplåtspapper på en plåt.

Grädda skorporna mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Skär längderna i 3-4 cm långa bitar. Grädda biscottibitarna i ytterligare 6 minuter med snittytorna uppåt. Vänd på dem och grädda lika länge med den andra snittytan uppåt, så att de blir spröda.

3 kommentarer:

Ellinor sa...

Fin bild!

Viveka sa...

Tack snälla!

Anonym sa...

det är biscottins dag idag!
www.biscottinsdag.se