tisdag 6 juli 2021

Rabarberkräm med kardemumma

 


Har du gott om rabarber tycker jag du ska göra rabarberkräm. Det är riktigt läskande som dessert eller mellanmål tillsammans med mjölk en varm sommardag och den här varianten med kardemumma är riktigt god. Det går också snabbt att fixa till!

Receptet räcker gott och väl till 4 personer.

Du behöver:
4 dl vatten
1,5 dl strösocker
1/2 tsk stött kardemumma
600 g rabarber
3 msk potatismjöl
1/2 tsk strösocker

Gör så här:
Koka upp vatten, socker och kardemumma i en kastrull.
Tillsätt tunt skivad rabarber och låt koka i ca 15 minuter tills rabarbern är lagom mjuk.
Red av krämen med potatismjölet utrört med lite kallt vatten och låt koka i ytterligare 1-2 minuter.
Strö socker över krämen. Servera kall eller ljummen tillsammans med mjölk.

Inga kommentarer: