fredag 2 juli 2021

Päronbiskvier

 


Får det lov att vara några söta små somriga päronbiskvier? Ja tack gärna säger jag!

Det är lite pyssel att göra biskvier, med de olika momenten, med gott blir det i slutänden. Det var kul att testa en annan smakvariant än den klassiska. Som grund använder jag Holy Sweets recept med marängsmörkräm. Rekommenderas!


Du behöver:
Till bottnarna:
125 g strösocker
30 g + 30 g äggvita (från ca 2 ägg totalt)
en nypa salt
250 g riven mandelmassa

Till marängsmörkrämen:
100 g äggvita
200 g strösocker
en nypa salt
300 g osaltat smör, rumstempererat
Päronessens

Överdrag:
Vit choklad
Grön pastafärg

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Använd vinge i din hushållsassistent och rör sockret med 30 g av äggvitan och salt i ca 5 minuter på låg hastighet, så att sockret löses upp.
Ha i mandelmassan och kör på låg hastighet till en tjock smet.
Häll i resten av äggvitan, lite i taget och kör tills smeten är jämn och fin.

Fyll upp en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små rundlar i en enkronas storlek. Behåll lite mellanrum mellan rundlarna å att de inte går ihop med varandra när de växer under gräddning.
Grädda i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter.

Ta ut och låt svalna helt innan de tas av från papperet.


Till marängsmörkrämen vispar du äggvita, socker och salt över vattenbad tills sockret helt har smält och marängen känns len mellan fingrarna, detta tar ca 5 minuter. Kom ihåg att vispa hela tiden!

Ta bunken från vattenbadet och kör den med vispen på medelhastighet tills marängen svalnat, ca 15 minuter.

Lägg i smöret i tärningar och låt det gå in helt medan vispen går på medelhastighet. Vispa sedan på hög hastighet tills smörkrämen gått ihop ordentligt och är jämn och fin i konsistensen.

Smaksätt med päronessensen efter behag.

Häll fyllningen i en spritspåse och spritsa ut lite fyllning på varje botten, eller så stryker du på fyllningen med kniv. Ställ kallt så att marängsmörkrämen stelnar.


Smält vit choklad över vattenbad eller i micro. Färga chokladen med lite grön pastafärg. Om du tycker chokladen känns för tjock, tunna ut den med en skvätt rapsolja eller annan olja med neutral smak. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem torka.


Biskvierna håller minst en vecka i kylen och tre månader i frysen.


Inga kommentarer: