lördag 3 juli 2021

Glutenfri kavring

 


Det här är ett riktigt gott och lyxigt glutenfritt bröd - som dessutom är superenkelt att göra. Det behöver inte jäsa, du bara rör ihop ingredienserna och sedan skjuts in i ugnen.

Receptet är hämtat från den fenomenala bloggen Glutenfria godsaker.


Du behöver:
350 g (3 1/2 dl) filmjölk
210 g (1 1/2 dl) mörk sirap
1 tsk fiberhusk
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk brödkryddor
120 g (2 dl) teffmjöl
240 g (4 dl) ljus mjölmix (jag använder Finax röda)

Gör så här:
* Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en lös smet.
* Häll smeten i en smord brödform.
* Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 70 minuter. Täck brödet med aluminiumfolie mot slutet om det börjar få för mycket färg. Låt brödet svalna helt innan det skärs upp.

Inga kommentarer: