fredag 2 juli 2021

Knäckig rabarberpaj igen


Den här pajen finns redan med på den här bloggen i ett tidigt inlägg - det är helt enkelt en favorit som håller år efter år! Rabarberns syrliga smak tillsammans med den varma, söta, knäckiga täcket. Och så lite sval glass eller vaniljsås till det... Mums!

Pajen görs enkelt glutenfri genom att välja glutenfri mjölmix istället för vetemjöl, samt ren havre.


Du behöver:
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
½ tsk bakpulver
1 krm salt
125 g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
500 g rabarber

Gör så här:
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form ca 26 cm i diameter (för 6 port). 

* Sätt ugnen på 150 grader.

* Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

* Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädden och sirapen. Blanda ner de torra ingredienserna. 

* Bred på smeten över rabarberna i formen.

* Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter tills den har fått fin färg.

Inga kommentarer: