Äntligen första advent!! Det är så härligt att äntligen få tända alla stakar, stjärnor, kransar och allt vad det är. Och mörkret utanför fönstret gör det så mycket lättare att ignorera att det är 12 grader varmt och ösregn. Vårt adventsfirande idag kröntes av denna goda saffranskaka - väldigt god och superlätt att göra. Nu är det bara att fortsätta vänta...
Du behöver:
150 g smör
½ g saffran (1 påse)
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
100 g vit choklad
1 skivad apelsin
Gör så här:
Smält smöret tillsammans med saffran. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd ner smöret och häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-35 minuter.
Låt kakan vila i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp. Smält chokladen över vattenbad och bred, ringla eller spritsa den på kakan. Garnera med några skivor apelsin.
3 kommentarer:
Riktigt snyggt! Och säkert gott också!
Vilket sammanträffande, har också saffranskaka på bloggen just nu. Så gott så! :)
Ja, det är gott om saffransdoftande bakverk nuförtiden. Underbart!
Skicka en kommentar