När man har afternoon tea är det trevligt om man orkar smaka alla sorter. Därför är det en bra idé att göra små bakverk. Jag gjorde en kladdkaka i långpanna och sedan stansade jag ut små hjärtan med ett litet pepparkaksmått.
Du behöver:
300 g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret och blanda sedan i socker, havregryn och ägg. Sikta i vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter.
4 kommentarer:
Så fina små hjärtan, ser mumsiga ut!
Då är ju frågan - vad gjorde du med kladdkakan som blev över mellan hjärtana?
Ja, de bitarna som blev över är ju som gjorda för att småäta av. Funkar även mkt fint till vaniljglass till exempel. Det var tyvärr inget problem att göra av med...
Så gott så gott! Smart med hjärtan, ursnyggt :)
Trevlig kväll
Skicka en kommentar