söndag 6 november 2011

Lakritsmuffins

Mitt lilla bidrag till vårt knytis-afternoon tea blev dessa mini-muffins med lakritssmak dekorerade med engelsk konfekt. Mycket mumsigt!

Du behöver:
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 msk lakritspulver
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk

Till glasyren:
Florsocker
Lakritspulver
Kallt kaffe

Gör så här:
Vispa smör och socker. Blanda i ägg, ett i taget. Tillsätt mjölken. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Portionera ut i muffinsformar och grädda i ca 15 minuter i 200 grader.
Låt svalna. Rör ihop glasyren (jag vet inte exakta proportioner - mycket florsocker och lite vätska) och bred ut på kakorna. Dekorera med godisbitar.

3 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Ser goda ut, engelsk konfekt är fint att garnera med (framförallt smakar det gott)! :)
Själv gjorde jag för ett tag sen lakritscupcakes och då passade det bra att garnera med just engelsk konfekt!

Anonym sa...

Hej! Ser mycket goda ut! Undrar vad du menar med först 1 dl kakao och sedan 2 msk kalaopulver? Och vad är det för lakritspulver? Var köper man det? Tacksam för svar för dessa vill jag baka! Och smaka :)

Mvh
Johanna

Viveka sa...

Åh! Jag har ju skrivit fel. 2 msk LAKRITSPULVER ska det ju vara. Vad bra att du uppmärksammade det!
Lakritspulvret köpte jag på lakritsaffären Lakritsroten i Stockholm, men jag har sett att det börjar dyka upp på flera andra ställen. Det går också att krossa turkisk peppar eller annat hårt lakritsgodis.

Lycka till!