Mitt lilla bidrag till vårt knytis-afternoon tea blev dessa mini-muffins med lakritssmak dekorerade med engelsk konfekt. Mycket mumsigt!
Du behöver:
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 msk lakritspulver
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
Till glasyren:
Florsocker
Lakritspulver
Kallt kaffe
Gör så här:
Vispa smör och socker. Blanda i ägg, ett i taget. Tillsätt mjölken. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Portionera ut i muffinsformar och grädda i ca 15 minuter i 200 grader.
Låt svalna. Rör ihop glasyren (jag vet inte exakta proportioner - mycket florsocker och lite vätska) och bred ut på kakorna. Dekorera med godisbitar.
3 kommentarer:
Ser goda ut, engelsk konfekt är fint att garnera med (framförallt smakar det gott)! :)
Själv gjorde jag för ett tag sen lakritscupcakes och då passade det bra att garnera med just engelsk konfekt!
Hej! Ser mycket goda ut! Undrar vad du menar med först 1 dl kakao och sedan 2 msk kalaopulver? Och vad är det för lakritspulver? Var köper man det? Tacksam för svar för dessa vill jag baka! Och smaka :)
Mvh
Johanna
Åh! Jag har ju skrivit fel. 2 msk LAKRITSPULVER ska det ju vara. Vad bra att du uppmärksammade det!
Lakritspulvret köpte jag på lakritsaffären Lakritsroten i Stockholm, men jag har sett att det börjar dyka upp på flera andra ställen. Det går också att krossa turkisk peppar eller annat hårt lakritsgodis.
Lycka till!
Skicka en kommentar