Du behöver:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, 1 g
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Garnering: russin
Pensling: ett uppvispat ägg
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37
grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt
Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta tills degen blir
blank och smidig och släpper bunkens kanter. Tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa i ca
40 minuter.
Baka ut bullar. I mitt recept står ca 35 stycken, men i år fick jag ut ca 50 stycken, så det beror naturligtvis på hur stora lussekatter man föredrar. Jäs i ca 30 minuter.
Pensla med ägg. Grädda i 225 grader ca 6-8 minuter.
2 kommentarer:
åååh fyfan så gott
Jag använder oxå alltid kesella i lusse-bak. Denna gången använde jag dock kesella vanilj och lussebullarna blev ännu godare tyckte jag :-)
Skicka en kommentar