fredag 4 november 2011

Kladdkakshjärtan

När man har afternoon tea är det trevligt om man orkar smaka alla sorter. Därför är det en bra idé att göra små bakverk. Jag gjorde en kladdkaka i långpanna och sedan stansade jag ut små hjärtan med ett litet pepparkaksmått.

Du behöver:
300 g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret och blanda sedan i socker, havregryn och ägg. Sikta i vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter.

4 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Så fina små hjärtan, ser mumsiga ut!

AnnaWK sa...

Då är ju frågan - vad gjorde du med kladdkakan som blev över mellan hjärtana?

Ellinor sa...

Ja, de bitarna som blev över är ju som gjorda för att småäta av. Funkar även mkt fint till vaniljglass till exempel. Det var tyvärr inget problem att göra av med...

Ann-Charlott sa...

Så gott så gott! Smart med hjärtan, ursnyggt :)
Trevlig kväll