torsdag 23 december 2010

Chokladfudge


Det här en verklig favorit hos mig som jag kokar varje år.

Du behöver:
3 dl råsocker
1 dl ljus sirap
3 msk kakao
2 dl vispgrädde
2 msk flytande margarin
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Blanda råsocker, sirap, kakao och grädde i en kastrull. Koka upp och låt koka tills massan är 115 grader (eller gör ett kulprov; häll kallt vatten i ett glas och droppa i lite av smeten. Kan man rulla en kula är smeten klar).
Tillsätt matfett och vaniljsocker.

Ta av kastrullen från plattan och rör kraftigt i smeten i minst 5 minuter.

Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 20 cm. Låt stelna. Skär i lagom stora bitar. Om du vill och orkar kan du slå in dem i smörpapper eller folie. Det orkar aldrig jag...

Lycka till och god jul!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser goda ut! Sådanna skulle vi ha på det här hotellet!
Arne

Mitt smultronställe sa...

Hej hej!!

Vill bara titta in och önska en GOD JUL!!
Kram från Camilla.

ellinor sa...

Mamma kokade dessa till jul, med recept härifrån. Mycket roliga i munnen!! Spännande med nya grejer.