fredag 31 december 2010

Chokladfondant


Letade efter recept på desserter till nyår. Hittade detta på Tasteline och det passar oss chokladälskare. Det var mycket enkelt att göra och det bästa var att man kunde förbereda dagen innan, så på festen behöver jag bara sätta in dem dem i ugnen. Smidigt!

Du behöver:
100 gram smör
150 gram mörk choklad, gärna 70%
2 äggulor
1 ägg
0,5 dl strösocker

Servera med bär och vaniljglass

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen (delad i små bitar). Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.

Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4 formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. Med den ugnen vi hade skulle vi ha föredragit ca 8 minuter.

Servera med vaniljglass och färska bär.

Inga kommentarer: