lördag 11 december 2010

Saffranshjärtan

Här är några goda, spröda småkakor med smak av saffran och apelsin. Med former som pepparkakor och smak och gul färg av saffran blir dom som en teoretisk korsning mellan dessa klassiska luciatilltugg. Roligt att erbjuda något nytt på lussebrickan!

Du behöver:
1 paket saffran (0,5 g)
2 msk varmt vatten
100 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
½ apelsin, finrivet skal
1 ½ dl vetemjöl (jag behövde mer)
1 dl majsstärkelse
1 ägg
1 dl pärlsocker

Gör så här:
Lös upp saffranen i varmt vatten. Vispa smör, socker och finrivet apelsinskal fluffigt.
Blanda snabbt ihop med saffransvatten, mjöl och majsstärkelse till en smidig deg.
Kavla ut degen försiktigt på mjölat bakbord. Ta ut kakor med pepparkaksformar.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

2 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Var de svåra att få upp från bakbordet?

Systrarna sa...

Nej det tyckte jag inte. Lite mjöl under bara så funkade det fint.
/Viveka