torsdag 23 december 2010
Chokladfudge
Det här en verklig favorit hos mig som jag kokar varje år.
Du behöver:
3 dl råsocker
1 dl ljus sirap
3 msk kakao
2 dl vispgrädde
2 msk flytande margarin
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda råsocker, sirap, kakao och grädde i en kastrull. Koka upp och låt koka tills massan är 115 grader (eller gör ett kulprov; häll kallt vatten i ett glas och droppa i lite av smeten. Kan man rulla en kula är smeten klar).
Tillsätt matfett och vaniljsocker.
Ta av kastrullen från plattan och rör kraftigt i smeten i minst 5 minuter.
Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 20 cm. Låt stelna. Skär i lagom stora bitar. Om du vill och orkar kan du slå in dem i smörpapper eller folie. Det orkar aldrig jag...
Lycka till och god jul!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Det ser goda ut! Sådanna skulle vi ha på det här hotellet!
Arne
Hej hej!!
Vill bara titta in och önska en GOD JUL!!
Kram från Camilla.
Mamma kokade dessa till jul, med recept härifrån. Mycket roliga i munnen!! Spännande med nya grejer.
Skicka en kommentar