onsdag 23 november 2011

Kanelhjärtan

Det här måste ni prova!! Jag gillar egentligen inte att baka småkakor, jag tycker det är så pilligt, men det kanske bara är något jag fått om bakfoten? Har man en matberedare är degen fixad på ett kick. Mitt misstag var att jag halverade receptet för jag trodde att det skulle va så jobbigt att baka. Gör inte det, ni kommer att ångra er! Receptet är beräknat till 50-60 kakor.

Du behöver:
5 dl (300g) vetemjöl
1 dl strösocker
2 krm salt
200 g kylskåpskallt smör
2 äggulor
strösocker och kanel till dekor

Gör så här:
1. Mät upp alla ingredienser till mördegen i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg (det går även bra att göra för hand såklart).
2. Låt degen vila kallt i minst 30 minuter.
3. Kavla ut degen ca 2 mm tjock på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått och lägg kakorna glest på bakpappersklädda plåtar.
4. Grädda kakorna i mittern av ugnen i 200 grader 6-7 minuter. Blanda under tiden strösocker med kanel, och strö kanelsockret över kakorna så fort de kommit ut ur ugnen. Låt svalna.

3 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Låter gott!

Sandra Drömkaka sa...

Kanelhjärtan är ju så gott och riktigt juligt, sugen man blir :)

Anonym sa...

hej alltså, kan man baka kanelhjärtan utan ägggulor för äggen tog precis slut! svara så fort ni kan för vi tänkte baka idag (01-02-2014) :)