torsdag 2 december 2010

Sega chokladrutor

Här är några kakor som jag tror kan bli fantastiskt goda. Nu blev inte mitt första försök så lyckat då jag hade dem för länge i ugnen och de blev alldeles för hårda. Kruxet är att det inte finns nån tidsangivelse i receptet, bara att den ska stå inne "tills den tar lite färg". Hur ser man det på en chokladkaka?? Jag hade inne kakan i ca 20 minuter, men när jag tog ut och gjorde ett smakprov tyckte jag inte den kändes riktigt färdig och stoppade in den en stund till. Det skulle jag alltså inte gjort. Och troligen blir den ännu bättre i en lite större långpanna än den jag hade (35x28), så kakorna blir tunnare.

Du behöver:
250 g smör
1 liter havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl ljus sirap
5 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret i en stor gryta och rör ner övriga ingredienser. Det blir en smulig deg - rör noga.
Platta ut den i pappersklädd långpanna och grädda i 175 graders ugndvärme tills den tar lite färg. Den stelnar och blir seg när den svalnar.
Skär den i rutor när den är ljummen.

1 kommentar:

ellinor sa...

Mmmmm, jag blir hungrig! VAD det ser gott ut. Det där med kladdiga chokladkakor och tid i ugenen är så himla lurigt. Antingen blir det smetkaka eller wetexduk för mig. Måste lära mig!