fredag 10 december 2010

Marängsnittar

En marängsmet som man breder över en mördeg. Behöver jag säga mer? Skulle inte tro det.

Du behöver:
35 g socker
100 g smör
150 g vetemjöl

Till marängen:
2 äggvitor
2 dl socker

Garnering:
Grovt hackad mandel

Gör så här:
Arbeta samman socker, smör och vetemjöl och rulla ut denna deg till två längder. Lägg dem på papperstäckt plåt, platta till dem och grädda dem ljusgula i 200-225 grader.
Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner sockret.
Bred ut denna marängsmet i en sträng i mitten på de halvgräddade längderna, strö över hackad mandel och grädda i ytterligare fem minuter eller tills marängen stelnat och fått fin färg.
Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i ungefär tjugo sneda bitar vardera.

2 kommentarer:

Fam.Zäll sa...

hur mkt är 35g socker?
tack för en underbar blogg, jag är inte så duktig på att baka men hitta massa lätta och roliga recept här Tack!

Viveka sa...

Vad roligt att ni hittar inspiration på vår blogg! Vi är inte heller så bra på att baka... Men träning ger färdighet. Och gott fika. :-)
35 g socker är knappt ½ dl.
Lycka till!