Du behöver:
3 ägg
4 ½ dl socker
225 g smält smör
2,25 dl mjölk
6,75 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1,5 msk kakao
Till glasyren:
Knappt 4 dl florsocker
4 msk kallt kaffe
4 msk smält smör
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Till garneringen:
Kokosflingor
Röd karamellfärg
Gör så här:
1. Vispa ihop ägg och socker i en stor bunke
2. Smält smöret
3. Blanda mjölken med det smälta smöret i en annan bunke
4. Häll blandningen med smör och mjölk i bunken med ägg och socker
5. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljsocker och kakao och häll det sedan i smeten
6. Blanda väl, tills det inte finns några mjöl-klumpar kvar
7. Smöra en långpanna och häll smeten i den
8. Bred ut smeten ordentligt så att den är jämntjock
9. Be en vuxen om hjälp när du ska grädda kakan i ugnen så att du inte bränner dig!
250 grader i ungefär 8 minuter, känn med en provsticka om den är klar.
Så här gör du glasyren:
1. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Be en vuxen om hjälp så att du inte bränner dig!
2. Blanda i florsocker, vaniljsocker, kakao och det kalla kaffet
3. Rör om till en jämn smet utan klumpar
4. Vänta tills kakan har svalnat lite innan du breder ut glasyren
5. Använd en slickepott för att få den jämnt fördelad över hela kakan
Så här gör du garneringen:
1. Häll kokosflingorna i en djup tallrik
2. Droppa försiktigt röd hushållsfärg över dom och blanda med en sked
3. Vill du ha riktigt rött kokos tar du mer färg, vill du ha dem mer rosa tar du mindre!
4. Använd en liten pepparkakshjärte-form för att forma kokosen på kakan.
5. Placera formen där du vill ha hjärtat och ha försiktigt i kokos med en tesked.
4 kommentarer:
Hmmm... jag undrar vem som åt upp alla överblivna kakbitar...
Fantastiska kakor!
... och... jo... jag måste erkänna... jag är nyfiken på vem som ska få dem.
Jag vill ju inte avslöja för mycket, men det är någon till dig mycket närstående...
Älskar kärleksmums och det där var verkligen en bra idé att göra hjärtan av dem!! =D Perfekt!
Så fina!!!
Skicka en kommentar