söndag 18 november 2012

Jordnötsrutor

Det är inte bara Mälarens kärlek till havet som ger en schysst blandning av sött och salt. Den här jordnötskakan har det också! Dessutom är den väldigt enkel att göra och den räcker till många. Se bara till att de går åt, för får de ligga i en burk ett tag hårdnar kakan och jordnötterna mjuknar.

Du behöver:
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2-3 dl salta jordnötter

Gör så här:
Smält smöret i en stor gryta och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker och blanda till en slät smet. Häll upp den i pappersklädd långpanna. Strö ut jordnötter (hackade eller hela) ovanpå.
Grädda kakan i 175 grader i 20-30 minuter. Skär den i rutor när den svalnat lite.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ojoj snabbt ut i köket och baka jordnötsrutor dem såg vekligen goda ut