onsdag 21 november 2012

Chokladkakor

En god chokladkaka förhöjer varje fikastund - eller hur? Den här kakan är precis vad man vill hitta i frysen när suget sätter in.Den är enkel att göra och du väljer själv om du bakar den med valnötter eller inte.

Du behöver:
200 g smör
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g valnöts- eller hasselnötskärnor
1 rågad msk snabbkaffe löst i 2 msk hett vatten

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Flytta kastrullen från spisen. Lägg ner chokladen i bitar att smälta i det varma smöret.
Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen och den smälta smörchokladen i äggsmeten. Smaksätt med kaffet som lösts i lite hett vatten. Rör också ner hälften av nöthacket.
Bred ut smeten någorlunda jämnt i en smord och bröad långpanna. Strö över resten av nöthacket.
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.

1 kommentar:

Fröken Pyssel sa...

Chokladkakor och tårtor är typ det enda jag bakar. Tack för ett nytt recept på chokladkaka :-D