torsdag 15 november 2012

Crème Brûleé

 
Här kommer ett helgtips. Crème Brûleé. Gör det! Eller egentligen är väl mitt bästa tips att se till att nån i din närhet gör den till dig för det är lite småmeckigt. Eller, det verkar vara lite småmeckigt. Men maken ville så gärna prova och inte mig emot. Det var väääääldigt gott!
 
Du behöver:
½ vaniljstång
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl grädde
80 g äggulor (4 st)
45+45 g strösocker
(½ + ½ dl)
 
Gör så här:
Smeten görs dagen före.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna.
Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång.
Vispa äggulor med 45 g socker tills det är vitt och luftigt.
Sila ner gräddmjölken över äggblandningen och blanda väl.
Sila smeten och låt den helst stå kylt över natten.
 
Värm ugnen till 110 grader.
Häll upp smeten i portionsformar (ca 6 st) och ställ dem sedan i en stor, ugnssäker form med lite vatten i botten.
Ugnsbaka i ca 45 minuter, tills de stelnat.
Låt bruléerna svalna något.
Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellisera med en brännare, eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamelliserat.
 
 
 

2 kommentarer:

Sandra sa...

Älskar Creme brulee!

Baking my dream cakes sa...

Detta ska jag prova och visa upp på min blogg i Finland :)