måndag 12 november 2012

Chokladfladdermus

Ja, jag vet. Det är alldeles för sent med halloweenkakor nu! Men nu var det så att jag alldeles glömt bort att vi för länge sen köpt en fladdermusform, men det mindes plötsligt äldste sonen. Och då var vi ju naturligtvis tvungna att prova den. Lite i efterskott. Med en skrumpnad pumpa... Men kakan blev väldigt god! Vi gjorde den med chokladrute-recept och den kakan är faktiskt oslagbar. I vilken skepnad den än kommer.

Du behöver:
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Glasyr
75 g smör
1-2 msk kallt starkt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker

Garnering
Strössel

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och smöret. Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna.

Smält smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren över kakan och dekorera med strössel.

Inga kommentarer: