En av mina vänner är känslig för mjölkprodukter och när hon och hennes familj hälsade på häromdagen fick jag letade jag upp det här receptet. Det är en drömrulltårta med lemon curd som piffats till lite extra och blivit små bakelser. Den mjölkfria havregrädden är ganska söt i sig själv, så det var en riktigt fin idé att kombinera med den syrligare orange- och lemoncurden. Riktigt, riktigt gott!
Jag hittade recepten på mjolkfri.com.
Du behöver:
3 ägg
1 ½ dl socker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 dl vispbar havregrädde (t ex Luftig visp från Carlshamn)
1½-2 dl mjölkfri lemon curd
Gör så här:
Klä en liten långpanna med bakplåtspapper (ca 30x40cm) och smörj ev pappret.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i äggblandningen. Vispa snabbt ihop till en slät smet. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 5 minuter. Stjälp upp kakan på pappret och låt den svalna.
Vispa den kylskåpskalla havregrädden. Blanda i lemoncurd och vispa lite till. Bred ut krämen på rulltårtan. Spara cirka 1/3 av krämen om du vill garnera rullen. Rulla ihop från långsidan till en rulle och låt den ligga i kylskåpet innan du skär den i bitar.
3 kommentarer:
De ser jättegoda ut! Pappa
Vilken fin "bakelse"!
Vad kul att ni gillar bilden. Jag råkade nämligen radera den FINA bilden... :-(
Men bakelserna var goda ändå!
Skicka en kommentar