Lemon curd är väldigt gott i bakverk, på scones eller rostat bröd. Här har jag gjort en variant som det är både citron och apelsin i, vilket gör den något mildare och mer barnvänlig. Dessutom är den mjölkfri då jag använde mjölkfritt margarin i den, men det går naturligtvis lika bra med vanligt margarin eller smör.
Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
Skalen och saften av 1 citron och 1 apelsin
50 mjölk- och sojafritt margarin
Gör så här:
Tvätta citronen och apelsinen och riv av det yttersta av skalen (det vita innerskalet är beskt). Pressa saften. Vispa ihop ägg och socker i en liten gryta.
Sätt grytan i vattenbad i en lite större gryta med sjudande vatten. Häll i citrussaften och -skalen och vispa/rör tills krämen tjocknar. Ta grytan av värmen och lägg i margarinet. Rör om tills margarinet smälter. Sätt grytan i kallvattenbad så att krämen kallnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar