måndag 19 december 2011

Minttoppar

Dessa goda småkakor gjorde jag för ett tag sedan med min ena son. Det är verkligen praktiskt att ha en sexåring till hands, speciellt när man ska göra de små hålen i kakornas mitt. Mina fingrar gör liksom lite för stora fördjupningar. Det var också hans idé att vi inte bara skulle ha ljusa minttoppar, utan piffa till några lite med karamellfärg.

Du behöver:
1 dl florsocker
200 g smör
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl

Garnering:
100 g mörk blockchoklad
3-4 droppar pepparmyntsolja

Gör så här:
Blanda socker, smör och de båda mjölsorterna.
Rulla degen till små bollar (ca 60 st) och lägg dem på bakplåtspapper. Och nu kommer det: Gör en liten fördjupning i kakans mitt.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter.
Låt kakorna kallna på plåten.
Smält choklad i vattenbad och droppa i pepparmyntsoljan. Fyll fördjupningen i kakan med mintchokladen. Låt dem stelna.

6 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Ser jättegoda ut! Duktigt av sonen att hjälpa till... hos har vi två små som hjälper mig i köket! :)

Louisa sa...

Vet du om det finns något som man kan ersätta potatismjölet med eller om det är ett måste att ha i kakan? :)

Viveka sa...

Hej Louisa!
Tyvärr har jag ingen aning om ifall man kan ersätta potatismjölet och i så fall med vad. Du får prova! Det blir sällan HELT fel så länge man har fett och socker i...
Lycka till!

Sabine sa...

Provade dessa men tyckte inte jag fick till någon riktigt bra deg, den smulade sig bara. Hade i lite, lite vatten (någon ml) och då blev det mycket bättre!

Viveka sa...

Tack Sabine för tipset! Det ska jag prova nästa gång. :-)

Anonym sa...

Har använt detta recept tidigare och mitt tips är att ta 1 dl vetemjöl mindre i degen så blir de bra.