fredag 9 december 2011

Chokladpannacotta

Efter en god middag är det lyxigt att avsluta med pannacotta. Jag smaksatte den med både mörk och vit choklad, men jag tror att både barn och vuxna kring bordet föredrog den vita.
Pannacotta är enkelt att göra, det gäller bara att komma ihåg att göra den i god tid så den hinner stå sina 5 timmar och stelna.


Du behöver: (4-6 personer)
2 gelatinblad
200 g hackad mörk choklad (70%)
5 dl vispgrädde
4 msk strösocker

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Lägg chokladen i en bunke.
Koka upp grädde och socker. Ta av kastrullen från värmen.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i den varma gräddblandningen. Häll grädden över chokladen och rör om tills allt smält. Låt svalna.
Häll upp i portionsformar eller glas. Låt stå i kylen cirka 5 timmar för att stelna.

För vit chokladpannacotta:
Följ receptet ovan, men byt ut 200 g mörk choklad mot 150 g vit choklad, samt byt 5 dl vispgrädde mot 3 dl vispgrädde och 2 dl mjölk.

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Tjoho! Så lyxig en pannacotta kan se ut! Härligt!