söndag 17 juli 2011

Rosa maränghjärtan

Det kan väl knappast bli mer sött och romantiskt än små rosa maränghjärtan?! Jag fick som sagt ett gäng äggvitor över när jag gjorde bröllopstårtor och passade då på att komplettera tårtorna med maränger. Jag är långt ifrån en konditor och fick kämpa länge med spritsen. Ett tag var jag nära att ge upp hela projektet, men sen började jag få till det och ganska många maränger liknade faktiskt hjärtan tillslut. Och riktigt goda blev de!

Du behöver:
4 äggvitor
3 dl strösocker
1 msk citronsaft
några droppar röd karamellfärg

Gör så här:
Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en rostfri bunke. Ställ den i ett vattenbad och vispa lugnt för hand tills sockerkristallerna löst upp sig.
Ta bunken från värmen och vispa järnet med elvisp tills det svalnat. Droppa i några droppar karamellfärg (efter behag) och vispa så smeten får en jämn färg.
Spritsa ut hjärtan, dvs två strängar som går ihop i ena änden. Räkna med misslyckande och kladd i början!
Grädda i 130 grader i 35-40 minuter, varmluft funkar alldeles utmärkt.

3 kommentarer:

Catha sa...

Otroligt söta!

Viveka sa...

Sött var ordet sa Bull. ;-)

Kakmonstret sa...

Min lillasyster skulle älska att göra sådana.Hon är galen i att spritsa!