För ett tag sen hittade jag så söta violblommor i en liten teaffär som jag bara inte kunde motstå. Jag köpte en strut, men har sen inte riktigt hittat rätt tillfälle att få använda dem. Men så skulle några vänner titta förbi på fika och eftersom min fantasi inte alltid är så galet sprudlande fick det bli mina gamla vanliga (men goda) muffins. För att mina sockerblommor skulle få en plats på bakverken gjorde jag en glasyr och spritsade på - och vips så hade det blivit cupcakes!
Du behöver:
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till glasyren:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
100 g Philadelphiaost
Gör så här:
Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget.
Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten.
Fyll smeten i en smord muffinspanna eller i muffinsformar.
Grädda i 200 grader, ca 15 minuter.
Glasyren:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft kraftigt. Blanda i Philadelphiaosten och blanda väl. Bred eller spritsa ut på de avsvalnade muffinsen.
2 kommentarer:
Blomman med viol smak låter god!
ska man smälta smöret?
Skicka en kommentar