tisdag 3 maj 2011

Mammas filmjölkslimpa


Det här är ett superenkelt och jättegott bröd. Dock inte nyttigt någonstans tyvärr. Men man kan ju tänka sig att det är lite bättre än en bulle...

Blanda:
1 l vetemjöl
1 l grahamsmjöl
1 dl socker
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat

Tillsätt:
2 dl sirap
1 l filmjölk

Smörj och bröa två brödformar lätt. Fördela degen i formarna. Låt stå i en och en halv timme.

Grädda i 150 grader i en - en och en halv timme (när den släpper kanterna är den färdig).

Stjälp upp och lägg i brödduk.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Jag hittade detta recept när jag sökte på bröd innehållandes filmjölk. Det var väldigt gott och jag kommer definitivt att göra det fler gånger. Tusen tack för receptet!
Mvh Gunilla