tisdag 23 mars 2010

Herman

Så har även vi fått äran att ta hand om, baka och äta upp Herman. Herman är en surdegskaka som sprids runt som ett kedjebrev i vårt område just nu och min äldsta son fick honom av sin kompis på förskolan. Vi tog hand om honom, rörde om honom och matade honom enligt instruktioner i 10 dagar och bakade sedan ut honom. Han blev riktigt god och inte på nåt sätt sur om någon skulle tro det. En klick grädde till förhöjde smaken.


I Herman finns:
1 del (söt) surdeg
1 ½ dl matolja
3 ägg
3 tsk bakpulver
100 g hackade nötter (inte i vår variant)
2 st rivna äpplen
3 ½ dl mjöl
2 ½ dl socker
1 tsk salt
100 g hackad choklad
2 tsk kanel

Allt blandas ihop och gräddas i en form (26-29 cm) i 175 grader längst ner i ugnen cirka 45 minuter.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Gud va den sprids. Bakade min herman i lördags. Fick den av en mamma på jobbet. Tycker det är en väldigt rolig variant av ett kedjebrev. Blev väldigt positivt överraskad av smaken!

Sofia S sa...

OjOj oj! Herman gjorde jag också.. fast för 8 år sen!

Systrarna sa...

Oj Sofia! Är han så gammal?? Men fortfarande så god...

Helena sa...

Vilken fin blogg ni har!

Vad roligt att ni också har en Herman! Jag ska baka ut min Herman imorgon, ska bli mycket spännande! :-)

Systrarna sa...

Helena!

Kul att du gillar vår blogg. Hoppas din Herman blev god han också.