torsdag 4 juni 2009

Silviakaka

En för oss nyupptäckt mycket god ruta! Var namnet kommer ifrån och om det har någonting med HM Drottningen att göra har vi tyvärr ingen aning om. Kanske värt att forska lite i...



BOTTEN
Vispa 2 ägg och 2 dl socker. Blanda i 2 dl mjöl och 2 tsk bakpulver. Tillsätt 1 dl kallt vatten. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

GLASYR
100 g avsvalnat smält smör/margarin
1 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker

Strö kokos över.

3 kommentarer:

Sandra sa...

Ska smeten gräddas i långpanna? testade att göra den men de var ju så lite smet så jag grädda den i en vanlig rund form. Ska bjuda föräldrarna på jobbet på den imorn. spännande

Systrarna sa...

Vi gjorde den i långpanna, men tyckte också det var lite snålt med smet. Det var nog bra att grädda den i en rund form. Jag har sett recept på Silviakakan med dubbelt så mycket smet, och det blir säkert bättre för långpannan. Men glasyren räckte bra. Kul att vi inspirerar!

/Storasyster Viveka

Karin Kindstedt sa...

Angående namnet; har en kompis som kallar rutan ni har fråga om för "missionskaka". Den klassiska bruna var för yttre missionen och den ljusa för inre missionen. Genialiskt eller ?!! Roligt i alla fall.

Dubbel sats är att rekommendera för långpanna!

/Karin K