Rubriken är kanske något missvisande för det tar nån timme innan du får sätta tänderna i brödet, men själva arbetsinsatsen uppskattar jag till 3½ minut. Och då tror jag faktiskt att jag har räknat med marginal. Hittade receptet i senaste Femina.
Du behöver:
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl krossade linfrön
2 dl dinkelmjöl
½ tsk salt
½ dl olja
2 dl vatten
flingsalt
(jag tror även att det blir gott med någon krydda som man gillar, men jag har inte provat det själv ännu)
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser utom flingsaltet till en smet (jag blandade de torra ingredienserna först). Bred ut till en slät och tunn platta på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 150 grader i 25 minuter. Ta ut och skär i bitar den storlek och form du vill ha. Strö över flingsaltet (det är här jag tänker mig att ev kryddor också strös på). Grädda i ytterligare 25 minuter. Låt svalna och förvara i lufttät burk.
4 kommentarer:
Haftigt att du forberett knackebrod hemma, ser riktigt gott ut!
Man ska ALLTID ha choklad hemma!
Lättpåverkad som jag är står nu en plåt knäcke i ugnen. Påminner lite om mitt partyknäcke. Ska bli gott att smaka resultatet... Oops, glömde flingsalt kom jag på nu... Jaja..
Vad kul! Hittar inte receptet, kan du inte länka?
Ellinor
Skicka en kommentar