lördag 18 februari 2012

Snabbknäcke

Medan syrran bakar nåt som verkar vara ljuvligt god chokladkaka så kör jag den lite nyttigare stajlen och bakar knäckebröd (hade som ni kanske förstår ingen choklad hemma annars hade jag definitivt provat chokladkakan istället). Det här blir en sånt där knäcke man äter som det är, lite som ett gott tillbehör, mer som ett kex kanske.

Rubriken är kanske något missvisande för det tar nån timme innan du får sätta tänderna i brödet, men själva arbetsinsatsen uppskattar jag till 3½ minut. Och då tror jag faktiskt att jag har räknat med marginal. Hittade receptet i senaste Femina.

Du behöver:
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl krossade linfrön
2 dl dinkelmjöl
½ tsk salt
½ dl olja
2 dl vatten
flingsalt
(jag tror även att det blir gott med någon krydda som man gillar, men jag har inte provat det själv ännu)

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser utom flingsaltet till en smet (jag blandade de torra ingredienserna först). Bred ut till en slät och tunn platta på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 150 grader i 25 minuter. Ta ut och skär i bitar den storlek och form du vill ha. Strö över flingsaltet (det är här jag tänker mig att ev kryddor också strös på). Grädda i ytterligare 25 minuter. Låt svalna och förvara i lufttät burk.

4 kommentarer:

Nena sa...

Haftigt att du forberett knackebrod hemma, ser riktigt gott ut!

Viveka sa...

Man ska ALLTID ha choklad hemma!

Ellinor sa...

Lättpåverkad som jag är står nu en plåt knäcke i ugnen. Påminner lite om mitt partyknäcke. Ska bli gott att smaka resultatet... Oops, glömde flingsalt kom jag på nu... Jaja..

Systrarna sa...

Vad kul! Hittar inte receptet, kan du inte länka?
Ellinor