Ibland blir jag så enormt sugen på chokladkaka. Och den här gången bejakade jag det. Bara så där. Jag lovar er att jag inte ångrar mig! Den här chokladtårtan är enkel att göra, det går snabbt, den är full av riktig choklad, är krämig inuti och smakar fantastiskt. Dagen efter (eller dagen efter det för den delen) var det bara att värma den några sekunder i micron så var den som nybakt igen. Slurp.
Du behöver:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
½ dl vetemjöl
Gör så här:
Koka upp smöret och slå det kokande över den finhackade chokladen. Vispa blandningen till en blank smet utan klumpar.
Vispa ner ägg och socker och sikta ner mjölet. Smeten ska bli helt slät.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 20 minuter i 200 grader.
Ta ut den ur ugnen och låt den kallna. Lossa den försiktigt ur formen och låt den glida över på ett fat. Servera med vispad grädde.
6 kommentarer:
Finns den verkligen kvar dagen efter dagen efter?
Blev så sugen så att jag slängde in en sån här i ugnen nyss! Smeten smakade ljuvligt!
Å himmel vad den verkar god!
Kakan är i (gas)ugnen! Hoppas den blir god, tack för receptet!
Jag har vid upprepade tillfällen bakat kakan och den har gjort succe på jobbet såväl som i hemmet. Tack för ett enkelt recept.
Vad härligt att du hittat en favorit Lars! Choklad kan man inte få för mycket av... :-)
Skicka en kommentar