tisdag 21 februari 2012

Croissant

Ibland behöver man vara lite förberedd för att kunna vara spontan. Om man på lördag morgon får för sig att det skulle vara smarrigt med nybakad croissant är det en fördel att man har ett paket smördeg i frysen. Bara att pensla på lite vispat ägg. Trodde jag. Det blev inte så piffigt, så jag har nu efter lite letande på nätet och förstått att lite socker och salt gör sitt till. Och kanske lite choklad. Ska prova snart igen (och då kanske de dessutom blir lite snyggare ;)

Du behöver:
smördeg
1 ägg
1 msk socker
½ tsk salt
ev smaksättning t ex riven choklad eller sylt

Gör så här:
Kavla ut den tinade degen. Skär i trekanter och rulla ihop lite snyggt. Vispa ihop äggen med sockret och saltet. Pensla. Grädda i 250 grader i 5-10 minuter.

1 kommentar:

Catha sa...

Snygg sida, men ta bort ordverifieringen, det är så jobbigt att kommentera.