söndag 13 mars 2011

Knaprig äppelpaj

Min underbara man lagade först en god middag till familjen och bjöd sen på en jättegod äppelpaj till dessert idag. Till pajen serverades förstås vaniljvisp.
Vem har sagt att det bara är mannens hjärta man når genom magen??

Du behöver:
ca 2 dl strösocker
2 ½ dl mjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
ca 100 g smör
äpplen eller annan frukt

Gör så här:
Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och ägg med en gaffel.
Skala om du vill och skiva frukten. Lägg den i botten på en pajform och lägg "degen" ovanpå. Ringla smöret överst.
Grädda pajen i 200 grader ca 25 minuter tills den blir knaprig och gyllenbrun.

4 kommentarer:

Sofie sa...

Äppelpaj!! Med massor av vaniljsås!! Mmm....

Ellinor sa...

Lyckliga ni! När bjuder han svägerskan? ;-)

Viveka sa...

Du var ju bjuden Ellinor! Men någon avböjde...

Ellinor sa...

Var jag? Var det när ni var sjuka eller? Jag minns ej. Får hoppas på en raincheck...