torsdag 10 februari 2011

Vanilj- och hallonwhoopie

Enligt vissa obekräftade rykten ska cupcakes vara ute och whoopies ska ta över. Jag har aldrig varit såld på cupcakes och jag kommer nog inte bli det på dessa kakor heller, men dom ser ju i alla fall rätt trevliga ut. Och de går förstås att göra i massa olika varianter av färger och smaker som kan pigga upp kakfatet. De består av två mjuka bottnar med en krämig fyllning emellan som man sen (om man vill förstås) rullar i strössel.

Du behöver:
100 g smör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ tsk vaniljsocker
½ dl mjölk

Fyllning
400 g Philadelphiaost
100 g hallon
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering
Strössel

Gör så här:
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Rör ner mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och till sist mjölken.
Lägg bakplåtspapper på tre plåtar. Lägg 10 klickar smet på varje plåt. Grädda kakorna i 175 grader i ca 10 minuter. Gör fyllningen medan kakorna svalnar.

Blanda Philadelphiaost med hallon, florsocker och vaniljsocker. Bred på fyllning på hälften av kakorna och lägg samman dem med dem utan fyllning. Rulla kanterna i strössel.

1 kommentar:

Ellinor sa...

Vårig och fin bild! Behövs i snöovädret... Hur smakar de och framför allt; finns de några kvar?